3 redenen waarom je moet gaan voor groene zakelijke energie

We zien het steeds vaker dat consumenten en ondernemers overstappen op een groen energiecontract. Vandaag de dag kun je namelijk optimaal profiteren van groene stroom zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Door te beginnen met zakelijk energie vergelijken scoren ondernemers bijvoorbeeld alsnog een hele sterke energiedeal. Uiteraard is dat niet het enige grote voordeel van groene zakelijke stroom. Zit je er al even over na te denken om over te stappen op groene energie voor je bedrijf? In dit artikel lees je enkele redenen waarom je vandaag moet gaan voor een groen energiecontract.

Help de wereld een handje met groene stroom

Het grootste voordeel van groene energie is dat het een duurzame vorm van stroom betreft. Groene energie is veel beter voor het milieu en de wereld dan grijze stroom. Dat zit zo: bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Dat komt door het verbrandingsproces van fossiele brandstoffen zoals aardolie en steenkool om grijze energie te maken. Kijken we naar hoe groene stroom wordt opgewekt dan zien we dat daar veel minder CO2 vrijkomt. Dat is niet de enige reden waarom groene energie net wat beter is. Hierbij moet er ook gekeken worden naar de energiebron zelf. Bij grijze energie wordt er geput uit fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen uit natuurlijke bronnen gehaald die onuitputtelijk zijn. Dat betekent dat je er onbeperkt gebruik van kunt maken. Kort samengevat is de keuze voor groene energie een keuze voor het behoud van de aarde.

Je eigen groene energie opwekken met zonnepanelen

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan groene stroom. Wist je bijvoorbeeld dat je deze vorm van energie helemaal zelf op kunt wekken? Bij grijze stroom kan dat niet. Het enige wat je moet doen is zonnepanelen en een omvormer aanschaffen. Met die zonnepanelen vang je zonnestralen op die met behulp van de omvormer worden omgezet in bruikbare energie. Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het eigenlijk ook. Je moet er alleen wel een investering voor doen; iets wat niet alle ondernemers direct kunnen of willen. Twijfel je over het nemen van zonnepanelen? Onthoud dan dat je die investering er op een gegeven moment uit hebt waarna je profiteert van gratis energie voor je bedrijf. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee en gemiddeld heb je de kosten voor zonnepanelen er binnen acht tot tien jaar uit. Je kunt zelf wel rekenen hoeveel geld je uiteindelijk gaat besparen op je zakelijke energierekening. Dat scheelt je in ieder geval veel energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk.

Geef je bedrijf een duurzame upgrade

Kortom: groene stroom is goed voor de toekomst en voor je portemonnee. Er zijn dus eigenlijk weinig redenen om er niet voor te kiezen. Wat tot slot ook prettig is om te weten, is dat zonnepanelen een duurzame upgrade betekenen voor je onderneming. Dit kan uiteindelijk zorgen voor meer klanten. Ook consumenten vinden duurzaamheid alsmaar belangrijker worden. Een deel daarvan kiest tegenwoordig bijvoorbeeld eerder voor een onderneming die iets aan duurzaam ondernemen doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Er zijn nog veel meer manieren waarop je je bedrijf groener kunt maken. Schaf bijvoorbeeld geen nieuwe apparatuur meer aan, maar kies voor zogeheten refurbished apparatuur. Dat zijn apparaten, zoals laptops en mobiele telefoons, die al eens gebruikt zijn, maar volledig zijn opgelapt en gerepareerd waar nodig. Op die manier zorg je ervoor dat de vraag naar nieuwe producten kleiner wordt, waardoor er minder plastic vrijkomt op aarde en waardoor de afvalberg minder groot wordt.

Berichten gemaakt 13

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven