Met deze balken plaats je gemakkelijk een zoldering

Bij het maken van een zoldering is het gebruik van balken erg handig. Wanneer je eerst balken plaatst kun je daarna de planken er tegen aanschroeven. Maar ook kun je balken goed gebruiken bij het implementeren van een houten wand of als je gipsplanten ergens tegenaan wilt plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten balken. Vuren hout is gemakkelijk te verkrijgen in de Europese bossen. Vuren houten balken komen van de sparrenboom en is gemakkelijk te bewerken. Het is stevig maar zacht tegelijk, waardoor het erin schroeven van een spijker erg gemakkelijk gaat. Ze zijn in verschillende maten te verkrijgen en daarom zal je altijd wel een geschikte vuren houten balk vinden.

Geschaafd of ruw                

Bij de keuze voor vurenhouten balken kan je een keuze maken uit twee afwerkingsvormen: geschaafd en ruw. Geschaafde balken zijn machinaal glad en geschaafd en maatvast, waardoor ze direct bewerkbaar zijn. Doordat de ruwe balken onbewerkt zijn, geven deze vaak nog splinters af. Je zal de balken dus eerst moeten bewerken, voordat je ze kunt toepassen. Vurenhout is zowel machinaal of met de hand te bewerken. De balken zijn goed geïmpregneerd en dus direct te gebruiken. Onbehandeld hout gaat zo’n vijf tot tien jaar mee. De balken zijn duurzaam geïmpregneerd. Door deze behandeling zijn de balken beter bestand tegen water, schimmel en is het brandvertragend. Een goed alternatief voor de vuren balken is het gebruik van Douglas balken.

Douglas balken

Douglas balken worden vaak gebruikt voor verschillende toepassingen in de tuin. De kleur van de balken geeft een warme uitstraling. Er bestaat een kans dat de balken vergrijzen in de loop van tijd, mits je ze onbehandeld laat. Douglas balken gaan maar liefst 10 tot 15 jaar mee. Het fijne van Douglas hout is dat dit houtsoort breed toepasbaar is, dankzij de duurzaamheid en de sterkte van het hout. De balken worden daarom veelal gebruikt bij tuinprojecten, zoals overkappingen, buitenkeukens en pergola’s. Mocht je Douglas hout willen toepassen, is het aan te raden om deze te bevestigen op betonpoeren. Dit voorkomt dat de balken in aanraking komen met de grond, wat de levensduur van de hout ten goede komt. In het assortiment van Douglas hout zijn er verschillende soorten maten te verkrijgen. Ook deze balken zijn te verkrijgen in twee soorten afwerkingen: geschaafd en ruw. Wil je liever geen splinters? Kies dan voor geschaafd. Dan zijn de balken al voor jou bewerkt.

Berichten gemaakt 13

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven