Glad weer en een laag hangende zon

We hebben er nu een week sneeuw op zitten, maar we merken ook nu we van de winter naar de lente gaan, dat we ook steeds vaker te maken hebben met een laag hangende zon. En die is eigenlijk wel erg vervelend natuurlijk. Want vaak zie je hierdoor niet alles even goed en dat maakt het op de weg ook gevaarlijker. Vooral in combinatie met de gladde wegen en de laag hangende zon kan het soms gebeuren dat er een ongeluk gebeurt.

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Maar dan moeten we alsnog wel goed op blijven letten. Vooral wanneer het weer ook nog eens zorgt voor minder zicht of minder grip op de weg. Want voor je het weet zit je in een kettingbotsing. Dit hoop je natuurlijk niet mee te maken, want er komt altijd veel bij kijken dan normaal. Want je moet natuurlijk een schade formulier in vullen en wanneer je veel schade aan de auto hebt, dan moet die ook gemaakt worden. Dus het is wel belangrijk dat wanneer het wat gladder op de weg is, of wanneer de zon laag staat, dat je goed jouw tempo aan past. Want een ongeluk willen we altijd voorkomen uiteraard.

 

Met dit weer is het natuurlijk wel fijn wanneer je lekker kan gaan wandelen. Maar ook hier merk je vaak bij, nu de sneeuw plat is gelopen, dat dat ook gladder is. Wanneer de sneeuw nieuw is, kan je er gemakkelijk op lopen. Maar is de sneeuw plat gelopen, wordt dit ook glad. En dan wordt het ook een stukje gevaarlijker. Ook hierbij is het dan belangrijk dat je goed uitkijkt. Want uitglijden dat doe je natuurlijk zo. Hebben we vast en zeker al wel eens meegemaakt. 

 

Ondanks dat het glads kan zijn

Is het wel belangrijk dat je wel lekker van het weer doet genieten. Vooral wanneer de zon lekker schijnt is het heerlijk om buiten te lopen. Misschien heb je wel een plek in de tuin waar je van de zon kan genieten waar je ook uit de wind zit. Dan kan je daar heerlijk even gaan staan, wie weet zitten met een kopje thee. Dat zonnetje is toch heerlijk om van te genieten? En wanneer dan straks ook nog het lente zonnetje komt, dan is het al helemaal lekker uiteraard. Kan jij daar ook al niet op wachten? Wij ook niet.

Berichten gemaakt 8

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven