Hoe scoor ik de goedkoopste energiedeal?

Minder betalen voor je zakelijke energie? Dan ben je niet de enige. Veel ondernemers in Nederland weten niet waar ze moeten beginnen in hun zoektocht naar goedkopere zakelijke energie. Gelukkig is er een aantal tips dat je gemakkelijk op kunt volgen om gebruik te kunnen maken van een voordelig energiecontract voor je bedrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van energie vergelijken zakelijk met behulp van een zakelijke energievergelijker? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. In dit artikel lees je meer over het scoren van een voordelig energiecontract voor je onderneming.

Weet wat je nodig hebt en je betaalt nooit te veel

In eerste instantie is het goed om te weten wat voor een pakket voor zakelijke energie je precies nodig hebt. Er is niets vervelender dan betalen voor een energiecontract waarvan je de helft niet gebruikt. Kijk daarom eens goed naar je jaarlijkse energieverbruik in verhouding met je zakelijke energiecontract. Komt dat overeen? Misschien schrik je van de hoogte van je verbruik en weet je daardoor eindelijk waarom je zoveel geld moet betalen voor zakelijke stroom. In zo’n geval is het aan te raden om je energiepakket aan te passen en te kijken naar wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zijn sommige apparaten of machines die veel energie slurpen echt nodig in je bedrijf? Of kun je hier en daar je energieplan aanpassen en ook prima werken met minder? Voor dit soort situaties kun je een expert op het gebied van energie inhuren om samen een werkend plan samen te stellen, zodat je uiteindelijk minder hoeft te betalen voor zakelijke energie.

Begin met zakelijke energie vergelijken

Weet je eenmaal goed wat je nodig hebt op het gebied van zakelijke energie? Begin dan met mkb energie vergelijken om op die manier de beste energiedeal te kunnen krijgen. Wist je dat je tegenwoordig helemaal niet meer zelf op zoek hoeft te gaan om te kijken welke contracten het beste bij je verbruik passen? In plaats daarvan gebruik je gewoon een zakelijke energievergelijker. Dat is een handige tool die je online kunt vinden. Het enige wat je voor zo’n vergelijker moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Hierbij moet je denken aan de keuze voor groene of grijze stroom of de keuze voor een energiecontract met een vast of flexibel tarief. Vul dergelijke gegevens en wensen in en de tool gaat voor jou op zoek naar meerdere passende energiecontracten. Uit het resultaat kies jij een energiebedrijf of energiepakket dat het beste bij jouw onderneming past en je betaalt nooit meer te veel voor zakelijke energie. Onze tip: blijf energie vergelijken zolang je gebruik maakt van zakelijke stroom.

Check de einddatum en opzegtermijn

Tot slot is er nog een aantal punten waar je op moet letten wanneer je wilt overstappen naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf. Wanneer je nog over een ander energiecontract beschikt, kun je namelijk niet zomaar overstappen. Je hebt dat energiecontract volgens bepaalde afspraken afgenomen, waarbij je een einddatum en opzegtermijn hebt afgesproken met het energiebedrijf. Je kunt pas overstappen op het moment dat de opzegtermijn in is gegaan. Over het algemeen is dat één maand voor de einddatum, maar dit verschilt per energieleverancier. Controleer die termijn dus goed bij jouw energiebedrijf! Let daarnaast ook op de einddatum – je wilt namelijk niet te laat een energiecontract opzeggen. Vergeet je om over te stappen dan mag de energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Je raadt het misschien al: dat gebeurt nooit voor dat aantrekkelijke energietarief waarvoor je het contract in eerste instantie had afgesloten. Kortom: onderneem altijd actie, maar doe dat wel op tijd. Alleen op die manier scoor je de goedkoopste energiedeal.

Berichten gemaakt 8

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven