Belgische Festivals

Rock Werchter

Rock Werchter: wie heeft er niet van gehoord? Dit festival is beroemd. En niet voor niets. Het is een van de grootste van België en welbekend in de omringende landen. Ook in de rest van de wereld is Rock Werchter een bekende naam. Misschien komt het door de line-up die elk jaar weer legendarisch is, of het fijne, ruime terrein. Zelfs in het coronatijdperk bleef de organisatie creatief. In de zomer van 2020 vond namelijk Rock Werchter for LIVE2020 Zomerbar plaats. Omdat het echte festival door het virus niet door kon gaan, werd de Zomerbar de vervanger. Niet te vergelijken met wat we gewend zijn natuurlijk, maar desalniettemin een groot succes. 

Coronaproof

Het festival werd deze zomer verspreid over twintig dagen. In die periode werden 36 concerten gegeven en ondanks alles konden er 15000 bezoekers langskomen! Men heeft ervan genoten. Helaas is dit alternatief voor een festival niet rendabel: de livesector wankelt. Daarom gingen de opbrengsten van de Zomerbar naar LIVE2020, een fonds voor en door de Belgische muzieksector. Maar de organisatie is optimistisch en hoopt in 2021 weer een volledige editie te kunnen draaien. En dat hopen we natuurlijk allemaal. Want wat schetst nou beter het ultieme zomergevoel dan met een drankje in je hand op een zonnig grasveld naar livemuziek luisteren? 

Waar naartoe?

Ben je meer van de rock en metal, dan is Graspop echt iets voor jou. Men hoopt het festival in 2021 door te kunnen laten gaan en daarvoor zijn al onder andere Aerosmith en Korn bevestigd. Maar hou je meer van pop, dan wil je naar… Pukkelpop, niet te vergeten! Hier is het publiek over het algemeen vrij jong. De uitstraling van dit festival is speels en vrolijk. Het is vergelijkbaar met het Nederlandse Lowlands. Een geval apart, in positieve zin, onder de festivals moet ook genoemd worden: Tomorrowland. Hier ga je naartoe om te dansen. De aankleding van het terrein is magisch. Zelfs de tickets zijn dat: die werden namelijk de afgelopen jaren in een schatkistje thuisbezorgd. De podia zien er fantastisch en kleurrijk uit, in bijvoorbeeld de vorm van een draak. Dit festival is niet alleen leuk om te dansen en te luisteren, het is ook een hele visuele beleving.

Feest met mate

Dansend in een zonovergoten grasveld is het makkelijk om te vergeten op jezelf en je vrienden te letten. Daarom kan het gebeuren dat iemand te veel verslavende middelen gebruikt. Soms is er dan detoxificatie nodig. Probeer altijd te voorkomen dat jij of iemand in je omgeving te ver gaat. Feest verantwoordelijk, en dan zal je een topzomer hebben, met de vele festivals om uit te kiezen!

Berichten gemaakt 8

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven