De juiste kabel kiezen voor aansluiting apparaat

Er zijn verschillende soorten en maten kabels die jij kan gebruiken om apparaten aan te sluiten of met elkaar te koppelen. Enkele van de aansluitingen zijn VGA, DVI-I, HDMI en displayport. Al deze aansluitingen hebben een andere functie. Enkele lijken in de praktijk wel op elkaar en moet jij dus goed opletten, dat jij niet in de war komt. Heb jij minder kennis hiervan of heb je twijfels, dan is het raadzaam om advies te vragen. Bepaalde kabels kan jij bijvoorbeeld gebruiken om je desktop met een monitor te verbinden, terwijl enkele geschikt zijn voor het aansluiten van je laptop op een beamer.

Verschil

Bepaalde kabels lijken op elkaar. Als jij een displayport aansluiting koopt moet je wel goed opletten. Een HDMI en en een displayport lijken op elkaar, maar ze verschillen wel van elkaar. Beide aansluitingen zie je veel op elektronische apparaten dus is het goed om het verschil tussen beide te weten, zodat jij niet de verkeerde koopt. Het verschil zit meer in de werking ervan. Een van de verschillen tussen de twee is dat HDMI kabels een lager bandbreedte haalt. Hoe hoger de bandbreedte van een kabel hoe meer signalen deze tegelijk kan doorgeeft. Wanneer kan je een HDMI het best gebruiken? Een dergelijke kabel is het handigst wanneer jij je tv op een chrome cinema zet. Deze kan jij ook gebruiken voor internetverbinding.

Analoog en digitaal

Er zijn analoge en digitale aansluitingen. VGA en DVI-A zijn twee analoge aansluitingen, terwijl HDMI en dislplayport digitaal zijn. Wat is nu het verschil. Analoog is een verouderde vorm van beeld versturen en digitaal signaal is dus het omgekeerde. Ondanks de een ouder is dan het ander worden beide nog steeds gebruikt. Er zijn verschillende versies van de displayport. Er zijn zeker vier verschillende soorten. Het verschil van de kabels ligt in resoluties die ze ondersteunen. Verder ook de bandbreedte en verversingsnelheid.

Juiste kiezen

Hoe kan koop jij de gewenste kabel? Er zijn enkele zaken waarop jij moet en moet weten. Ten eerste moet jij weten wat voor signaal jij wilt, analoog of digitaal. Voor dat jij de kabel koopt mot jij eerst even nagaan welke aansluitingen je apparaat heeft. Iets anders wat jij ook moet weten is welke type kabel jij nodig hebt. Er zijn namelijk male en female kabels. Met male wordt niets anders bedoeld dan de aansluiting met de uitstekende pinnetjes. De male aansluiting steek je dus in de female aansluiting.

 

Berichten gemaakt 8

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven