Eropuit op de fiets in Zuid-Holland

Sinds een paar maanden heb ik een elektrische fiets. En wat heeft deze fiets me toch wat leuke tijden bezorgd. Met een elektrische fiets heb je geen excuus meer dat het fietsen zelf te zwaar zou zijn, want je kunt er voor kiezen om je maximaal te laten aandrijven. Zelf woon ik in Zuid-Hofland en ben daarom op zoek gegaan naar de leukste fietsroute in de omgeving. Kom je ook uit dit gebied? Dan lees je hier mijn fietstips.

Route Bollenstreek

Dit is zeker weten mijn favoriet en een bekende fietsroute voor omgeving Zuid-Holland. Wanneer je op internet zoekt op deze route dan kun je de volledige route gemakkelijk downloaden. De bollenstreek is sowieso het bezoeken waard en in het voorjaar een kleurrijk plaatje. Je hebt er bosrijke gebieden en duinen, en je komt langs oude kastelen met mooie bloemenvelden. Het is aan te raden om de tijd te nemen voor deze route en zo nu en dan je fiets even te parkeren om te genieten van het uitzicht.

Deze route kun je starten vanaf Leiden Centraal. Dit is wel zo makkelijk wanneer je met het openbaar vervoer zou komen of wanneer je gewoon een centraal startpunt wilt hebben. De route brengt je langs nieuw leeuwenhorst, Noordwijk, waar je langs het strand en duingebied kunt fietsen, Huys te Warmont, Ruine van Teylingen, Kasteel Keukenhof en langs de bollen.

In totaal zou je voor de bollenstreek route zo’n 43 kilometer moeten fietsen maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de route die je uiteindelijk neemt. Goed om te weten is dat er verschillende horeca gelegenheden te vinden zijn langs de bovengenoemde punten. Dat is wel zo fijn wanneer je soms even een pauze wilt kunnen inlassen voor een toiletbezoek en wat te drinken bijvoorbeeld.

Download een fietsapp

Mijn tweede tip is om een speciale fietsapp zoals Strave Cycling of ANWB Fietsen te downloaden waarin je bij kunt houden wat je hebt gefietst. Deze apps hebben bovendien vaak extra tips voor onderweg. Wat ik zelf namelijk leuk vind om te doen is om mijn afgelegde fietstour te delen met vrienden door deze te posten op sociale media. Je vrienden kunnen soms zelf ook de app gebruiken waardoor je elkaar activiteiten kunt zien. Bovendien zie je dan van jezelf wat je hebt afgelegd aan kilometers en soms kun je hier extra foto’s en informatie aan toevoegen, waardoor je echt de herinnering op kan slaan.

Heb jij al een elektrische fiets?

Het is op dit moment wellicht lastig om een nieuwe fiets te proberen in een fietsenzaak. Je kunt echter ook een probeer afspraak maken wanneer je online bijvoorbeeld een elektrische fiets dames op het oog zou hebben. Je kunt dan gewoon thuis een proefritje maken. Je wilt immers wel weten dat je de perfecte fiets aanschaft waar je lang plezier van kunt hebben. In ieder geval weet je dan alvast waar je in omgeving Zuid-Holland moet zijn met de fiets.

Berichten gemaakt 8

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven